به گزارش «کالاخبر» به نقل از سنا، مهدی حاجی غلام سریزدی رئیس هیأت مدیره کارگزاری ایساتیس پویا با بیان اینکه بورس کالای ایران به عنوان یکی از مهم ترین ارکان بازار سرمایه به خوبی توانسته است نقش پررنگ و اثرگذاری در اقتصاد کشور به خصوص در زمینه برآورده ساختن نیاز صنایع و بخش های مختلف اقتصاد از قبیل صنایع فولادی، پتروشیمی، معدن و کشاورزی ایفا کند گفت: با توجه به ضمانت اجراهای مناسب اتاق پایاپای بورس کالا در ایفای تعهدات طرفین معاملات و اطمینان خریدار از کیفیت محصول در چارچوب استانداردهای مشخص شده و نیز اطمینان فروشنده از تسویه خریدار در مهلت مقرر، توسعه صادرات از طریق «بورس کالا» سبب افزایش قدرت رقابتپذیری کشور در منطقه میشود و با حذف واسطهها و دلالان مسیر تجارت را برای تجار و سرمایهگذاران هموار میکند.
وی در ادامه افزود: شفافیت دادوستدها، از میان رفتن واسطهها و دلالها، مدیریت ریسک، ایجاد نظام قیمتگذاری شفاف بر پایه تعادل میان عرضه و تقاضا و نیاز بازار، برخی از مهمترین کارکردهای بورس کالا هستند.
اثرگذاری رینگ صادراتی بورس کالا
حاجی غلام سریزدی تاکید کرد: در کنار کارکردهای مهم برشمرده شده می توان به نقش و اثرگذاری معاملات بخش صادراتی این بازار اشاره کرد. معاملات رینگ صادراتی در بازار فیزیکی بورس کالای ایران می تواند با تدوین یک برنامه جامع و استراتژیک، در کنار تحریک رشد و گسترش صادرات غیرنفتی توانایی تبدیل به یک بازار مهم در زمینه قیمتگذاری محصولات و مشتقات نفتی، صنعتی و معدنی در منطقه را فراهم آورد.
عضو هیأت مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در ادامه گفت: مقام معظم رهبری در بند ۱۲ ابلاغیه «سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی» به مقابله با ضربهپذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روشهای فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش، افزایش صادرات گاز، افزایش صادرات برق، افزایش صادرات پتروشیمی و افزایش صادرات فرآوردههای نفتی اشاره می کنند.
لزوم هماهنگی نهادهای مرتبط برای توسعه معاملات
حاجی غلام سریزدی ادامه داد: ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی نیز بر عرضه مواد خام از طریق عرضه محصولات در بورس کالا و صادرات محصولات از این مسیر اشاره می کند که اجرای آن می تواند ضمن شفافسازی در بازار صنایع مختلف به کشف واقعی قیمت محصولات نیز کمک کند.
عضو هیأت پذیرش بورس کالای ایران تاکید کرد: هر چند زیرساختهای لازم برای توسعه رینگ صادراتی در بورس کالای ایران فراهم است و در چند سال گذشته حجم مناسبی از فرآورده های نفتی و پتروشیمی از جمله قیر، اوره، گوگرد و غیره در رینگ صادراتی بورس کالای ایران معامله شده است، اما به منظور توسعه و افزایش حجم معاملات به خصوص در بخش کالاهای صنعتی و معدنی هماهنگی بین گمرکات، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی ایران و بورس ضروری به نظر می رسد.
گفتنی است هفته گذشته وزیر صمت تصمیمات پنجاهمین جلسه کارگروه توسعه صادرات را ابلاغ کرد که از نکات مهم این ابلاغیه، توسعه صادرات کالاهای صنعتی و معدنی در قالب معاملات رینگ صادراتی بورس است. علیرضا رزم حسینی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور، وزاری مختلف کابینه و برخی معاونان آن ها و روسای اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف ایران، تصمیمات پنجاهمین جلسه کارگروه توسعه صادرات را ابلاغ کرد از نکات مهم این ابلاغیه رزم حسینی می توان به توسعه صادرات کالاها در قالب معاملات رینگ صادراتی بورس کالا با توجه به وجود سیستم یکپارچه صادراتی محصولات بین گمرکات، بانک مرکزی، بورس کالا و اتاق بازرگانی ایران اشاره کرد.
ارسال نظر